Jan 31, 2010

Kenapa Aku Suka Tukar Template Blog

Aku tau bukan aku sorang je yang ada tabiat ni. Korang tahu tak tabiat ni ada baik dan buruk? Kalau korang rasa nak tukar template blog korang aku nasihatkan buatlah masa korang betul-betul free dan dah tak tahu nak buat apa sangat. Bukan apa, kadang-kadang korang pun takkan jangka apa consequence nanti kalau korang tersilap sket main ngan 'html code'. 



Kalau yang dah expert aku tak risau tapi kalau yang masih merangkak ngan coding html cam aku ni baik korang consider betul-betul seblum korang amik keputusan  nak tukar template ni. Bagi aku tukar template ni satu kepuasan. Tapi setelah banyak kali aku  bereksperimentasi dengan template yang macam-macam ni aku rasa apa yang paling penting untuk setiap pemilik blog kena ada dalam template mereka adalah:
"mesra pengguna"
haha..aku taw template aku skang ni tak mesra pengguna langsung..Boleh korang bagi cadangan camne aku nak improve?

ok..jadi kalau korang ada tabiat suka menukar template blog  aku ada satu pesanan je supaya korang tak menyesal.
"backup template korang!"
 p/s: lepas ni mungkin aku akan tukar lagi template ntuk kemudahan pengunjung blog ni :)

12 comments:

meo188 said...

pakai buang eh?

huhuhu :p

hajar DK said...

aku xsuke kalau setting yg kene kelik untuk bace penuh.. bagi aku cam lambat.... kalau die tunjuk post penuh lagi mesra penggune pade pendapat aku.. huuhuu...

heatzik said...

hmm aku tgok template ko menarik..
cuma...cuba ko letak label..snang skit aku nak review artikel n artwork ko..

░♥si lampu neon♥░ said...

ajarla cane nak bekap hehehe

mancai said...

menarik template blog ni bro...

blueCITY said...

sebab blog kau
suka hati kau la
heeeeeeeeeee

heatzik said...

@hajar DK

hmm kalo penuh tanpa wat read more nnti loading lmbap la hajar...kalo post ko ada read more lagi senang skit nak load-up blog kamu..

Doku said...

@meo188
haha..macam lampin je bro

Doku said...

@heatzik
yup betul pe yang bro ckp tu.thanks!lagi satu kalau papar sume sekaligus orang takkan klik terus kat entri tu. pastu fhm2 la.. :)

Doku said...

@heatzik
bakal diletak tapi bukan dlm masa terdekat bro..huhu. tunggu raya cina leh :) thanks sbb bg cadangan bernas!

Doku said...

@6525004947075281153.0
nah ni linknya.. :) http://sketchburuk.blogspot.com/2010/02/cara-backup-template-blog.html

Doku said...

trimas bro :)

Post a Comment

Terasa nak komen? Silakan..