Apr 21, 2010

Gadis Itu Permata

Hari ni mood jiwang aku berada pada tahap tertinggi. Macam mana nak pikat seorang awek? aku x pandai bab memikat ni so aku cakap berdasarkan pengalaman je ok?

Kalau korang nak rebut cinta seseorang gadis, aku listkan beberapa kriteria yang korang at least kena ada..antaranya:

  • Bersungguh-sungguh.. Korang kalau tak serius camne nak cairkan hati awek kan?
  • Kesetiaan. Jangan hanya cakap tapi korang kena tunjukkan sekali.. Cari point camne nk tunjuk korang   setia. tapi better korang xcari la pasal aku akan jelaskan dalam point ke-3
  • Jujur. Kalau korang jujur InsyaAllah korang boleh pegang hati awek ni lama mane pun..pompuan tak suka ditipu dan dorang boleh perasan kalau korang tipu unless korang memang penipu besar dan kaki belit. 
  • Sikap. Korang kena jadi baik. walaupun korang kasar tapi hati baik itu da ok!
  • Keyakinan! Bagi yang jenis cepat cuak kalau nak cakap dengan awek yang korang suka, korang kena ade konfiden. Memang korang xleh buang perasaan cuak ni tapi at least korang kena berani sket. kalau korang bleh tahan ni lama2 nescaya korang tak kan malu sgt nak sembang dengan dia..Alah bisa tegal biasa..Aku pernah cakap ni tapi dah lupa. 
  • Komunikasi. Jangan cakap macam nak pukul orang. Gentle la sikit dan bila cakap tu tgk mata dia..mata tu penting keh..ha3
Sekian saja karutan aku dalam kali ini..Kalau korang suka seseorang kena berani gagal! :)

3 comments:

hajar DK said...

wah.. adekah ini pidok yg aku kenal?
hahahahahha

Doku said...

weh..syhhhh..jangan spoil mood jiwang aku..ho3

AMY MATOTO said...

haha

Post a Comment

Terasa nak komen? Silakan..