Apr 22, 2010

Kitar Semula Komputer Untuk Tunai

Selamat Hari Bumi! Korang perasan kan google pun support gak kempen hari bumi ni. Tak percaya leh tengok logo yang google taruk kat search engine dorang hari ni. Banyak cara korangl boleh support hari bumi ni..Antaranya:
  1. Kitar Semula..
  2. Jimatkan air dan elektrik
  3. Kurangkan penggunaan plastik ngan polystyrene
  4. Berjalan atau berbasikal
  5. Tanam sebiji pokok kat depan umah pasni..pokok kacang bendi pun xpe..ha3
Sekarang aku nak cerita lebih lanjut tentang kitar semula. Untuk mengurangkan kos kita sedia maklum cara terbaik ialah dengan kitar semula bahan. Banyak manfaat yang kita dapat. Disebabkan kos mencari sumber yang asal adalah tinggi, jadi kaedah kitar semula adalah jalan penyelesaian yang efektif. Ini hanya berhasil bagi bahan-bahan yang boleh dikitar semula seperti, besi, plastik, aluminium dan lain-lain lagi.  Kalau nak buat kertas baru korang terpaksa tebang banyak pokok kat hutan sana jadi sebab tu ada pihak yang membeli surat khabar lama sebagai sumber alternatif unutk mengitar pokok. Korang nampak kan apa point yang aku nak cerita ni?


Kat sini aku ada jumpa satu tempat yang korang boleh dapatkan sedikit hasil daripada barang yang korang da taknak pakai. Diorang ni hanya berminat kat barang2 komputer lama korang. Kalau korang da tak tahu nak simpan mana barang-barang tu dan terasa nak buang, diorang ni boleh tolong korang selesaikan masalah tu. Siap bagi duit lagi. Ade orang nak bagi duit kat sampah? Tak rasa berbaloi ke? Kalau nak taw lebih lanjut korang leh call diorang terus kat bawah atau klik sini


 
Address: No.48, Jalan PUJ 2/15, Taman Puncak Jalil 43300, Seri Kembangan, Selangor
Contact person: Irwan a.k.a Remedy
Contact No.: 016-6059088 
Email: irwan_alif@yahoo.com

0 comments:

Post a Comment

Terasa nak komen? Silakan..